Grzyby

Nie masz pomysłu na spędzenie urlopu albo weekendu? Zobacz jak inni poradzili sobie z tym problemem.

Moderator: Moderatorki

Grzyby

Postprzez kamilka w Wto Sty 08, 2008 7:55 am

Wiem, że pisałam, że nie umiem odpoczywać, ale w związku z tym, że jesień się zbliża, zbliża się również grzybobranie:)
Tak, jest to bardzo dobra forma odpoczynku. Jeździmy rodzinnie na Mazury (nie powiem gdzie:)) i zbieramy grzyby.
Co prawda odkąd pracuję, nie mam tyle czasu na to, bo rodzinka z racji własnych działalności biznesowych może sobie jechać w środku tygodnia, ja niestety nie.
Ale bardzo lubię zbierać grzyby, spacerować po lesie z dala od ludzi. Tak, taki aktywny odpoczynek jest bardzo wyciszający.
Krzysztofie, ty też lubisz zbierać grzyby o ile pamiętam?
Awatar użytkownika
kamilka

Dołączenie: Śro Wrz 06, 2006 11:19 pm

Postprzez agulka w Wto Sty 08, 2008 8:16 am

kurcze, nigdy nie bylam na grzybach a strasznie bym chciala! niestety,mnie znam sie na tym,a w moich okolicach chyba nie ma lasow z prawdziwego zdarzenia... a szkoda, bo las mnie uspokaja,wycisza, lubie ogladac zycie lesne, jestem tam gosciem to sie przygladam i wsluchuje :D szlismy poboczem do domu a ja machalam ludziom w samochodach tymi grzybami,takie szczesliwe dziecko :)
a raz nad morzem u ciotki poszlismy do lasu,niestety rozdzielilismy sie i ja bylam w grupie ktorej udalo sie zebrac 'tylko' owoce lesne, a nie grzyby :)
uwielbiam grzyby i ich zapach :)
Awatar użytkownika
agulka

Dołączenie: Pon Sie 07, 2006 8:17 pm
Miejscowość: lipno

Postprzez Adorpelee w Wto Sty 08, 2008 8:37 am

Lubię jeżdzić z rodzinką na grzyby.
Wszyscy patrzą pod nogi i szukaja, a ja ... biegam w chmurach, siedząc pod drzewem lub spacerujac z głową zadartą ku niebu...
Tak zdecydowanie lubiÄ™ grzybobranie, tylko koszyczek mam zawsze pusty :)
Adorpelee

Dołączenie: Nie Sty 07, 2007 1:29 am
Miejscowość: łask

Postprzez kamilka w Wto Sty 08, 2008 8:58 am

Ja jestem z tych z nosem w ziemi:)
Missy, ja mam las pod nosem, ale wolę jeździć na Mazury, bo ryzyko spotkania innego grzybiarza jest znikoma:).
A my grzybiarze, nie lubimy innych, pazernych, niedobrych, samolubnych grzybiarzy:)
Awatar użytkownika
kamilka

Postprzez Kasienka w Wto Sty 08, 2008 9:19 am

Uwielbiam zbierac grzyby, chodzic do lasu :...: :...:
Awatar użytkownika
Kasienka

Dołączenie: Pią Sie 11, 2006 12:24 am
Miejscowość: zgorzelec

Postprzez kamilka w Wto Sty 08, 2008 9:40 am

A mój tata jak wracał z kajaków i zatrzymał się w lesie to znalazł 5 grzybów, szczęściarz.
Mam nadzieję, że we wrześniu poświęci się dla mnie i pojedzie w któryś wekend ze mną na grzyby:)
Awatar użytkownika
kamilka

Powróć do Czas wolny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości